Å bygge et hus av stein

Ved valg av hustype er trehus og murhus de mest vanlige. Vi ser også moderne løsninger som glass, jord og metall, men disse er ikke like vanlige ennå. Murhus er ikke bare estetisk vakre, det er også mange flere gode egenskaper ved et murhus.

Funksjonelle egenskaper

%d0%ba%d0%b550Med et murhus kan du bo ganske så lydisolert da et murhus demper lyd godt. Dette er viktig om det er flere familier som bor i huset sammen. Et murhus vil ikke brenne godt i motsetning til et trehus, så et murhus vil fungere som brannhemmende i seg selv. Et murhus vil ikke kunne råtne eller rustne, som et trehus gjerne kan råtne over tid, og dermed vil det være et bedre innemiljø samtidig som det ikke krever like mye utvendig vedlikehold som et trehus. Et murhus vil sannsynligvis ikke ha så stor sannsynlighet for fuktskader på for eksempel bad. Og du trenger ikke å male eller beise murhus like ofte som hos et trehus. Murhusets fasade kan holde seg fint i 25-30 år uten noe form for vedlikehold, noe som vil spare deg for både tid og arbeid. Et murhus regulerer også temperaturen veldig godt, det vil holde seg varmt om vinteren og svalt om sommeren. Dermed vil også strømkostnadene til oppvarming begrense seg og du vil ha et mer energivennlig hus.

Praktiske egenskaper

%d0%ba%d0%b551Et murhus kan du forme akkurat som du vil og det er lett å mure det opp slik det er tegnet. Det er ingen begrensninger på hvordan bygge med mur og betong. Selve konstruksjonen i et murhus er også meget sterkt, og vil holde seg over lang tid. Selv om det ofte er dyrere å bygge murhus enn trehus, kan man si at over tid vil dette jevne seg ut i og med at et murhus er billigere i vedlikehold over tid. Et murhus vil skille seg ut blant alle trehusene, og de er estetisk vakre med særpreg og sjarm. Mur har mange muligheter og arkitektene fryder seg over å få bygge slike typer hus. Har du en spesiell drømmebolig er det lett å få drømmen til å gå i oppfyllelse med å bygge et murhus. Et murhus vil være godt egnet for allergikere på grunn av et sunt inneklima. Bygger du for eksempel murhus av Leca-blokk, vil det ikke gi noen helsefarlige avgasser eller stoffer og er enkle å holde rene.

Hvordan bygge et murhus

Om du velger et arkitekttegnet murhus eller fra en murhusleverandør er opp til deg selv med tanke på økonomi, ønsker og behov. Ved å bygge et teglsteinhus vil du kunne velge og forme ditt hus som du vil. Ytterveggene er selve bærekonstruksjonen og bygges som skallmurvegger. Dette betyr at to murte vanger konstrueres sammen og er atskilt av isolasjon og en smal spalte av luft. Dette betyr at huset ikke blir så tett og vil skape et godt inneklima.

Et Leca Isoblokk murhus vil på samme måte enkelt kunne bygges ut i fra dine egne ønsker og behov. Leca Isoblokk inneholder isolasjon og vil bygge yttervegger som er bestandige og fuktsikre og som ikke trenger isoleres med Glava. Denne typen Leca-blokk kan benyttes over bakken som bygningskonstruksjon, og under bakken som kjeller eller sokkel.