Hvorfor bygge ditt eget når du kan kjøpe et ferdighus?

%d0%ba%d0%b548Ved valg av bolig er det mange løsninger å velge imellom. Beliggenhet er en viktig årsak til valg av hus. Noen foretrekker å bo landlig mens andre er mer urbane. Plassering av huset er også et viktig element. Er verandaen sydvendt eller mister du sola alt for tidlig om ettermiddagen? Er utsikten fenomenal eller ser du rett inn i naboens garasjevegg? Hvor mange etasjer du vil ha er også noe du må tenke på. Flere etasjer gir rom for funksjonelle løsninger for hele familien mens alt på ett plan er kanskje mer egnet for pensjonisttilværelsen. Foretrekker du tradisjonelle hus eller ønsker du et mer funksjonalistisk?

Et tilpasset hus til dine behov

Ved å bygge ditt eget hus kan du tilpasse dine eller familiens behov og ønsker i en mer funksjonell bolig, i stedet for å gå for en ferdig løsning som det ofte vil være å kjøpe et vilkårlig hus på boligmarkedet. Kanskje bor du i et helt greit hus men ser at familien ville fungert bedre i hverdagen med et tilpasset hus? Det er for eksempel lite hensiktsmessig å bo i et hus med foreldresoverommet i én etasje og alle de andre soverommene som barna skal bruke i en annen etasje. Det er også greit å kunne ha alt på ett plan om du har helseutfordringer eller er pensjonist og dårlig til beins og vil unngå trapper. Har du tenåringer i hus vil det være godt for alles behov om det finnes en fløy i huset for soverom og en annen løy for tv-stue. Godt for tenåringene å ha filmkveld mens mor og far tar en tidlig kveld og vil sove. Noen irriterer seg også over romløsningene, kjøkkenet er plassert rett ved badet og man må gjennom ett rom for å komme til et annet. Kanskje er lillesøster sint for at alle må gjennom hennes rom for å komme til boden, kanskje er storebror lei av at lillesøster okkuperer husets eneste bad. Og hadde det ikke vært fint om gjestene kunne hatt et eget gjestebad når de er på besøk i stedet for å bruke familiens bad? Ved å bygge ditt eget hus vil alle slike ting kunne gjennomtenkes og tegnes akkurat slik du og familien vil ha det.

Oppgradering

%d0%ba%d0%b549Kanskje vil det være mer økonomisk hensiktsmessig å bygge et nytt hus i stedet for å pusse opp det gamle, om det er mange irritasjonsmomenter ved det gamle. Det er ikke billig å skulle bytte ut alt elektrisk eller erstatte gamle vannrør, skifte ut den gamle og slitte baderomsinnredningen eller montere nytt og flott kjøkken. Kanskje er bordkledningen utskiftbar, grunnmuren trenger en oppløftning og ytterdøren har sett både storm og orkan de siste 30 årene. Det kan være godt å bare starte alt på nytt og finne sine egne løsninger man kan leve med de neste årene fremover.